Održani su finale takmičenja Serbian Cybersecurity Challenge 2024 i svečanost proglašenja pobednika

U utorak, 14. maja u SKIP Centru održan je finalni deo nacionalnog takmičenja u sajber bezbednosti Serbian Cybersecurity Challenge 2024. U finalu se takmičilo 17 timova sastavljenih od studenata i srednjoškolaca iz cele Srbije. Pobedu je odnela ekipa “I see EOF when I close my eyes” koju čine četiri studenta Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i jedan učenik Gimnazije Tvrđava.

Svečanost proglašenja pobednika i dodela nagrada održana je sledećeg dana u hotelu Mona Plaza. Pored dodele nagrada, na ovoj svečanosti imali smo zadovoljstvo da čujemo utiske devojaka koje su učestvovale na Sajber kampu u Albaniji, trenera i kapitena našeg Nacionalnog tima koji su pričali o utiscima sa međunarodnih takmičenja, kao i predstavnike zlatnih sponzora.

Zahvaljujemo se našem strateškom partneru, Misiji OEBS u Srbiji, Registru nacionalnog Internet domena Srbije koji je Partner programa Sajber heroj, kao i institucijama koje su dale podršku: Ministarstvu informisanja i telekomunikacija, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu spoljnih poslova, Kancelariji za IT i elektronsku upravu, RATEL-u, Nacionalnom CERT-u i SKIP Centru.

Takođe se zahvaljujemo našim Zlatnim sponzorima i sponzorima: Erste bank, Siemens Energy, Banca Intesa, A1, DCT, AST, UBS, Oktacron, Unicom-Telecom, SOX, Comtrade i Fortinet.

Hvala i našim vrednim volonterima i svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje ovog programa.

Posebno se zahvaljujemo svim učesnicima i nadamo se da se vidimo i naredne godine!

Slike sa finala nalaze se na https://drive.google.com/drive/folders/1Cs0o5_DpOHzLPX5sY5dBvdbZsbXVZYOv?usp=drive_link, a sa proglašenja pobednika na https://drive.google.com/drive/folders/10wO10bAR6sfyBUJJ4LmCSMXEttSkmQZx?usp=drive_link.