Održan je drugi po redu sastanak zajednica

U hotelu Metropol u Beogradu 16. maja održan je drugi sastanak organizacija koje imaju aktivnosti u oblasti sajber bezbednosti u Srbiji. Sastanak su zajednički organizovali fondacija Mreža za sajber bezbednost, udruženje ISACA Beograd i udruženje eSigurnost. Organizaciju sastanka podržali su Misija OEBS u Srbiji i EU Resurs centar za civilno društvo.

Svrha ovih sastanaka je stvaranje prilike da se različiti akteri u oblasti sajber bezbednosti u Srbiji vide, upoznaju, čuju iskustva drugih i nađu mogućnosti za saradnju. Mada postoji formalna agenda i paneli, namera organizatora je da događaj učine što je moguće više neformalnim i pomognu uspostavljanje, obnovu i unapređenje kontakata.

Pored predstavljanja aktivnosti fondacije Mreža za sajber bezbednost, udruženja ISACA Beograd i udruženja eSigurnost, u okviru ovog događaja održan je panel posvećen edukaciji na kojem su predstavljeni nastavni programi i planovi Univerziteta u Kragujevcu i Univerziteta Metropolitan, projekat REWIRE finansiran u okviru ERASMUS+ programa koji ima za cilj davanje konkretnih preporuka i održivih rešenja za veštine u oblasti sajber bezbednosti i takmičenje Cyber 9/12 Strategic Challenge koje od učesnika zahteva multidisciplinarna znanja u ovoj oblasti.

Slike sa događaja nalaze se na https://drive.google.com/drive/folders/1LNhveeZrIyBAK23KUaiJEghXzGVFjNeR