Global Cyber Alliance – GCA CyberFlex

Global Cyber Alliance – GCA u saradnji sa Amazonom pokrenuo je platformu CyberFlex koja za cilj ima unapređenje globalne sajber bezbednosti.
Njihova misija je jasna: smanjenje rizika od sajber napada i jačanje otpornosti organizacija, naročito malih i srednjih preduzeća, kroz pružanje besplatnih alata, resursa i obuke.

GCA CyberFlex pruža organizacijama širom sveta praktične alate kao što su DNS Firewall i DMARC Analyzer, koji pomažu u zaštiti od sajber pretnji. Osim toga, nude obuke i resurse za implementaciju najboljih praksi u oblasti sajber bezbednosti, te promovišu partnerstva i saradnju među različitim sektorima radi efikasne borbe protiv pretnji na internetu.

Kroz svoj rad, GCA CyberFlex aktivno podiže svest o važnosti sajber bezbednosti. Njihov cilj je pružiti praktične alate i resurse koji pomažu organizacijama da se zaštite od sajber napada, doprinoseći globalnoj inicijativi za bezbednost na internetu. Na sajtu https://gcacyberflex.org/ se mogu pronaći informacije o partnerima, aktivnostima i programima koji podržavaju njihovu misiju jačanja bezbednosti na internetu.